Radicaal linkse autonomen stichten brand rond Duits spoor

Kurze Unterbrechung der Reibungslosigkeit anlässlich des G20-Gipfels in Hamburg
Alles zum G20-Gipfel 2017 auf Indymedia linksunten

Vanmorgen hebben we de spoorlijn kabels langs meerdere knooppunten van de spoorwegen in brand gestoken. De spoorwegen benut kanalen over de kabels naast het spoor niet slechts voor de interne signaal uitwisseling maar verhuurd het ook aan andere data netwerkbeheerders. Wij onderbreken hiermee het alles omvattende economisch bruikbaar maken en daarmee de sterk verinnerlijkte economische nut van het leven. We grijpen hiermee in het centraal zenuwstelsel van het kapitalisme: meer dan tienduizend kilometer spoorwegen. Hier stromen goederen, arbeidskrachten, speciale data. 

 

Data als basis en die betrekking hebben op het economisch bruikbaar maken van iedereen. Data die als middel noodzakelijk zijn voor het omvatten van allerlei (arbeids)processen voor een machine die onophoudelijk zo goed mogelijk moet functioneren. In Duitsland zal de toekomstige industrie voortaan 4.0 heten. In juli is ere een bijeenkomst van de G20 waardoor de machine haar best blijft doen om door te gaan. Het gaat om de stabiliteit van de wereldeconomie, zoals altijd. En het gaat om Afrika, als neokoloniale uitbreiding van de machine. Niet slechts meer vanwege het leegroven van delfstoffen maar ook als het exploreren van nieuwe 'verdienmodellen', nieuwe markten, nieuw arbeidspotentieel. En als het verplaatsen van de EU buitengrenzen naar Noord Afrika als afschrikmiddel voor degenen die door het kwijtraken van hun bestaansmiddelen vanwege de G20 zoekende zijn. De "partnerschap met Afrika" zal een 'security wall' afdwingen waardoor Europese grensbewaking toeneemt. Hiermee zal de machine nog beter functioneren en minder vijandige beelden achterlaten.

 

We zullen de machinisten nog niet tegenhouden, nog niet. We laten zien, hoe het mogelijk is, de machine te laten haperen, hoewel we zelf deel uitmaken van de machine en steeds meer hiervaan deel uitmaken. Wij roepen op tot 'discussie" met in onze gedachten de machinisten. Zoals in julie tijdens de bijeenkomst van de G20 in Hamburg. Er zal een massaal 'protest' voor de hele wereld zichtbaar worden. Inspireren. Niet langer wachten. Niet meer hopen. Doen. Proberen, mislukken. Opnieuw proberen, beter mislukken. Slagen misschien. Op z'n minst verder gaan. Doorgaan. Leven. Nu!

 

De enigste manier om de crisis van het kapitalisme bij de lurven te pakken is de mate waarin de oppositie georganiseerd is om te saboteren.

 

Shutdown G20 - Hamburg vom Netz nehmen!

 

Vertaling Paolo https://www.indymedia.nl/node/40598

Zeige Kommentare: ausgeklappt | moderiert

The world elite must be trembling right now, all their executives have to take a private jet or car now instead of public transport ... Whom exactly did you try to hit with this attack? The working class? If so, you succeeded. But this would make you traitors.

"Het is een soort extreem voorhoededenken die ervan uitgaat dat jij (als je zo'n actie uitvoert) wel mag bepalen of anderen hun dag verkloot mag worden of niet. Onverdedigbaar, en sinds wanneer mogen we geen kritiek hebben op slechte acties, als het slechten acties zijn. Het is toch geen kerk, die sociale bewegingen, of wel?!" @auteur, het zijn volgens mij altijd nog links radicale autonomen die hun best hebben gedaan om uit te leggen dat een groot deel van de infrastructuur lam gelegd kan worden met weinig middelen. Als je beweert dat de linkse kerk kritiek vermijdt dan heb je het mis. En ja het meerendeel op de Duitse indymedia linksunten geeft commentaar dat ze weinig sympathie heeft met de acties. Wat zijn de verdere opties? Afwachten en nieuws berichten geven? Als er militante acties worden gedaan worden ze bij voorbaat al beschuldigd als voorhoededenken. Dit zijn acties verspreid over heel Duitsland geweest. Welke voorhoede is er dan? Het zijn slechts links radicale autonomen verspreid door Duitsland geweest. Als er een herhaling van deze actie plaatsvindt gedurende de acties tegen G20 dan snap ik hun statement. In Hamburg is alles reeds vast getimmerd en dichtgeplakt en kunnen links radicale autonomen in de stad n.b. een oorlogszone/noodtoestand ervaren. De autonome beweging in Duitsland kent al geruime tijd geen voorhoededenken meer... Als kleine spontane groepen het openbaar vervoer saboteren hebben ze een reden hiervoor... Forensen zullen hun arbeid dichter bij hun werk kunnen vinden bijvoorbeeld. Allen hebben recht op een blauwe maandag, een dag vrij. Scholieren, arbeider(st)ers en studenten... Het commentaar op linksunten, de duitse indymedia is onvolledig. In Nederland zijn we zulke actie niet gewend en als je dan reageert als reaguurder, alle begrip daarvoor... Het is een Duitse context en daarvoor toont @global info weinig begrip alsook de duitse indymedia linksunten in hun commentaar. No Pasaran!

 

https://www.indymedia.nl/node/40640