Oproep tot solidariteit met antifascisten in Dortmund – Stop nazi-geweld, genoeg is genoeg!

23.8., 18.00 Uhr, Dortmund: Protest gegen die Nazikundgebung an der Katharinentreppe

[het volgende artikel is een vertaling (met enkele aanpassingen) van dit artikel dat verscheen op linksunten.indymedia.de]

Oproep tot solidariteit – genoeg is genoeg! Stop nazi-geweld, in Dortmund (DE) en overal! Afgelopen zondag 14 augustus is een antifascist uit Dortmund voor zijn huis aangevallen door drie gemaskerde personen met een mes. Hij was in staat om weg te komen met verwondingen aan zijn buik, en is na zijn vlucht naar het ziekenhuis gegaan voor medische verzorging.

 

Slechts enkele dagen eerder vonden er ook al aanvallen op linkse personen uit Dortmund plaats, waarbij ook het slachtoffer van zondag werd aangevallen. De 24 jarige en een vriend werden bedreigd door nazi’s in Dortmund-Dorstfeld, waarna ze werden achtervolgd en met flessen werden bekogeld. Het slachtoffer deed hiervan aangifte bij de politie.

 

Slechts door geluk is hij ontsnapt. Wij herinneren ons de vijf nazi-moorden in Dortmund die sinds 2001 plaatsvonden nog goed. Deze poging tot moord moet een antwoord krijgen. Kom je aan een van ons, dan kom je aan ons allemaal. Wij laten ons niet intimideren!

 

Wij, een alliantie van woordvoerders en losse activisten van verschillende antifascistische organisaties, linkse groepen, politieke partijen en vakbonden, roepen op voor een demonstratie in solidariteit met alle slachtoffers van extreem-rechts geweld. De demonstratie zal plaatsvinden op 20 augustus 2016 om 12:00 vanaf het Katharinentreppe (Dortmund Centraal Station) naar Dortmund-Dorsfeld, een wijk die door nazi’s geclaimed wordt als ‘hun terrein’. (Deze demonstratie heft inmiddels plaatsgevonden, zie o.a. hier voor een verslag)


Verdere acties:

23 augustus 2016, 18:00u: Acties tegen de nazi-demonstratie op de Katharinentreppe (Dortmund Centraal Station)

24 september 2016, 14:00u: Massademonstratie tegen rechts geweld in Dortmund


Solidariteit met Dortmund

 
Zondagmiddag vielen drie nazi’s met een mes een antifascist aan voor zijn huis in Dortmund. Het slachtoffer werd twee weken eerder door nazi’s bedreigd en had daar aangifte van gedaan bij de politie. Dit is waarschijnlijk de reden dat de nazis zijn adres wisten. Dat nazi’s op klaarlichte dag iemand aanvallen geeft blijk van hoe gevaarlijk de nazi-beweging in Dortmund is. Maar het laat ook zie hoeveel zelfvertrouwen de nazi’s hebben om dit soort daden te verrichten in de stad, en dat ze zich daar veilig bij voelen. De mogelijkheid dat de persoon die ze hierbij aanvielen zou worden vermoord werd hier duidelijk geaccepteerd.


Gebeurtenissen in Dortmund

 
De verhalen over bedreigingen en aanvallen van nazi’s in Dortmund stapelen zich de laatste tijd op. Maar het lijkt wel alsof niemand er iets om geeft. Men denkt blijkbaar dat er na het verbod op de nazi-organisatie „Nationaler Widerstand Dortmund“ genoeg is gedaan aan de lokale nazi-scene. Aan de kant van de gemeenteraad blijft het bij symbolische acties. De politie blijft zich inzetten om nazi-marsen ongestuurd doorgang te laten vinden. Antifascistische activiteiten worden gecriminaliseerd en constant gehinderd. Al sinds jaren is Dortmund een extreem-rechts bastion in Noordrein-Westfalen, en heeft een grote aantrekkingskracht op de nazi-scene in heel Duitsland.

 

Om succesvol te zijn in onze acties tegen deze situatie moeten wij volhardend, vastberaden en eensgezind zijn. Wij wensen hen die zich inzetten tegen nazi’s en racisme in Dortmund veel kracht en doorzettingsvermogen toe. Laat je niet intimideren! Maar kijk goed uit.

Wij zullen jullie blijven ondersteunen, zo veel wij kunnen. Wij sturen jullie solidaire groeten en hopen op een snel herstel van de verwonde antifascist.

Antifascisten uit Noordrein-Westfalen

 

Antifas from NRW

Original version to find here: https://aa170.noblogs.org/post/2016/08/17/es-reicht-demonstration-gegen-rechte-gewalt-am-20-08-2016/